Морковени палачинки

В търсене на нови идеи за разнообразни закуски, днес реших да експериментирам с морковени палачинки. :) За моя изненада се получиха много вкусни, меки и пухкави. И Шуши ги одобри!

Споделям веднага съставките:

  • 1 чаша брашно (използвах микс 50/50 – бяло и ръжено брашно)
  • 2 с.л. кафява захар
  • 1/2 ч.л. сода
  • щипка сол
  • 1 яйце
  • 1 ванилия
  • 1/2 чаша фино настъргани моркови (постигнах количеството с половин настърган голям морков)
  • 1/2 чаша прясно мляко
  • 1/2 ч.л. канела (по желание, аз я пропуснах, т.к. Шуши не я обича много много ;)

Смесвате в една купа първо сухите съставки – първите 4 от списъка по-горе. В отделна купа се разбива яйцето, към него се добавя млякото, ванилията и морковите. След това добавяте мокрите към сухите съставки и разбърквате добре сместа. Този принцип се спазва и правенето на различни кексове и мъфини.

Получава се смес с ето такава консистенция:

carrot-pancakes1

Изчакайте тестото да отлежи 5 минути, като междувременно си подгреете котлона. Може да печете в незалепващ тиган, а по желание може да намазните с олио от гроздови семки или друга мазнина, която предпочитате.

 

 

 

Ето и готовите палачинки :) За мама – овкусени с кленов сироп.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s