Мусака с елда

Наскоро правих мусака с елда – бях си набелязала от доста време рецептата в сайта на Бени – Здравей и най-накрая дойде и нейното време. :)

И понеже бързах (както винаги!) и нямах налична бамя, както и пресни домати, ето как модифицирах рецептата:

Съставки:

  • 1 ч. ч елда
  • 2 сварени на пара моркова
  • 2 сравени на пара картофа
  • 1/2 глава лук, сварен на пара
  • 10 маслини, нарязани на парченца (без костилка)
  • 1 голям домашно стерилизиран домат
  • 1 гр хималайска сол
  • подправки – риган и ронена чубрица

Предварително сварих елдата. Междувременно на пара се варяха картофите, морковите и лука. Приготвяте си нарязаните маслинки и щом сте готови с варенето всичко се смесва в една тавичка заедно с подправките и се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 15 минути. След това нареждате резените домати върху мусаката и запичате за още 5 минути.

Много вкусно ястие, подходящо за малки и големи. :)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s